sponsor oproep sponsor oproep – WDSF 2018

sponsor oproep

Sponsorplan WK Hollandse Herders 2018

In het kort

Op 3, 4, 5 en 6 mei 2018 zal in Roden het 5-jarige jubileum van de World Championship van de WDSF (World Dutch Shepherd Federation) plaats vinden.
Als organisatie zetten we alles op alles om er een onvergetelijk festijn van te maken. De voorbereidingen zijn in volle gang, het draaiboek ligt klaar en de eerste deelnemers hebben zich al aangemeld.

land 2018 ere

Waarom zou u ons steunen?

Als kleine, zelfstandige organisatie komen we niet in aanmerking voor subsidies en kunnen we geen aanspraak maken op “potjes”. Om het WK voor Hollandse Herders tot een succes te maken zijn we afhankelijk van de financiële steun van derden en van de hulp van een groep gedreven vrijwilligers.
Dat dit ons er niet van weerhoudt om de schouders eronder te zetten moge duidelijk zijn! We kunnen vol trots melden dat de burgemeester van Roden het evenement zal openen. Bovendien zijn we erg dankbaar dat de Gemeente Noordenveld één van onze hoofdsponsoren is.

Maar we zijn er nog lang niet, uw steun is van harte welkom!

WDSF Goodie Bag

U kunt bijvoorbeeld onze Goodie Bag met uw unieke product vullen

U kunt bijvoorbeeld onze Goodie Bag met uw unieke product vullen

 • steun ons
 • 10 leden
 • doel 2018 en duitsland 2017

Waarom alleen Hollandse Herders?

De Hollandse Herder is een zeer oud en zeldzaam hondenras dat van oudsher in Nederland wordt gefokt. Het is veelzijdig en beschikt over unieke raskenmerken. Zo zijn er drie vachtvariëteiten:

 • korthaar (zeldzaam)
 • langhaar (bedreigd)
 • ruwhaar (bedreigd)

In tegenstelling tot de Duitse en Mechelse Herder geniet ons ras weinig bekendheid. Er is een kans dat u nooit van de Hollandse Herder heeft gehoord of dat u niet wist dat er drie variëteiten zijn.

Met het organiseren van het WK willen we een podium voor de Hollandse Herder creëren, zodat ons ras bij een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht. Dat een kleine groep liefhebbers van over de hele wereld bereid is om naar Nederland te komen geeft wel aan hoe sterk de liefde voor dit ras is.
Het WK in 2017 telde maar liefst 112 deelnemers uit 16 verschillende landen, waaronder Amerika, Thailand, Rusland, Scandinavië en een groot aantal Europese landen.

Het WK 2018 leeft bij de mensen

Na het openen van onze Facebookpagina hadden we in iets meer dan 4 maanden ruim 1.000 mensen die ons volgen. De best bekeken video werd maar liefst 249 keer gedeeld. En zoals u op deze site kunt zien zijn de eerste inschrijvingen uit binnen- en buitenland een feit!

Als sponsor kunt u hiervan profiteren. De meeste accommodaties rond Roden zijn begin mei 2018 al volgeboekt. Veel buitenlandse deelnemers verblijven ruim een week in Nederland en zullen behalve hondensport ook iets van Nederland willen zien.

Wij zetten onze sponsoren graag in de picture en we willen u graag bij ons unieke evenement betrekken.

Passie, beleving & saamhorigheid

De WDSF is ontstaan uit passie

Sinds 2008 wordt in Hoogkerk jaarlijks het Open Nederlandse Kampioenschap IPO voor Hollandse Herders georganiseerd. In het begin was het een Nederlandse aangelegenheid, maar al snel kwamen er deelnemers uit onder andere Duitsland, Spanje en Amerika.
Zo ontstond het idee om een wereldwijde sportfederatie voor Hollandse Herders op te richten; de WDSF. In 2014 werd de federatie opgericht en in datzelfde jaar volgde in Hoogkerk de eerste WK voor de discipline IPO.

 • 2014 – Nederland, WK IPO
 • 2015 – Zweden, WK IPO
 • 2016 – Tsjechië, WK IPO, Agility & Obedience
 • 2017 – Duitsland WK IPO, Agility & Obedience
 • 2018 – Nederland WK IPO, Agility, Obedience, Mondioring & IPO R

10 WDSF Leden

 1. Nederland: NHC
 2. Nederland: VVHH
 3. Duitsland
 4. Zweden
 5. Finland
 6. Tsjechië
 7. Griekenland
 8. Zwitserland
 9. Thailand
 10. Amerika