WK Hollandse Herders

Op 3, 4, 5 en 6 mei 2018 zal het 5-jarige jubileum van de World Championship van de WDSF (World Dutch Shepherd Federation) voor Hollandse Herders worden gehouden. Dit unieke evenement vindt plaats in het Drentse Roden.
Als organisatie zetten wij alles op alles om er een onvergetelijk evenement van te maken. Naast hondensport willen we onze deelnemers kennis laten maken met de Drentse, Groningse en Friese cultuur. Dit doen we onder andere door een Goodie Bag met streekproducten beschikbaar te stellen.

land 2018 ere

Prijsuitreiking op 6 mei 2018

Vol trots kunnen we melden dat de burgemeester van Roden het evenement zal openen. Het belooft een uniek schouwspel te worden met Hollandse Herders van over de hele wereld. Dat er zoveel honden van ons zeldzame oud-Hollandse ras in maar liefst 5 sportdisciplines te bewonderen zullen zijn is ongekend en nog nooit eerder vertoond.

We willen vragen of u op 6 mei de prijs wilt uitreiken aan de kersverse Wereld Kampioenen van 2018. Dat zou voor ons een zeer grote eer zijn.

17355066_1791262454232503_484298514_n
  • members map 2018
  • doel 2018 en duitsland 2017

Waarom alleen Hollandse Herders?

De Hollandse Herder is een zeer oud en zeldzaam hondenras dat van oudsher in Nederland wordt gefokt. Het is veelzijdig en beschikt over unieke raskenmerken. Zo zijn er drie vachtvariëteiten:

  • korthaar (zeldzaam)
  • langhaar (bedreigd)
  • ruwhaar (bedreigd)

In tegenstelling tot de Duitse en Mechelse Herder geniet ons ras weinig bekendheid. Er is een kans dat u nooit van de Hollandse Herder heeft gehoord of dat u niet wist dat er drie variëteiten zijn.

Met het organiseren van het WK willen we een podium voor de Hollandse Herder creëren, zodat ons ras bij een breed publiek onder de aandacht wordt gebracht.

Passie, beleving & saamhorigheid

Dat een kleine groep liefhebbers van over de hele wereld naar het WK in Nederland komt geeft wel aan hoe sterk de liefde voor dit ras is. In 2017 waren er maar liefst 112 deelnemers uit 16 verschillende landen, waaronder Amerika, Thailand, Rusland, Scandinavië en een groot aantal Europese landen.

Het WK van 2018 leeft al echt. Zo telde de Facebookpagina na 4 maanden al ruim 1.000 volgers. De meeste accommodaties rond Roden zijn tijdens het evenement al volgeboekt. Op Social Media is te zien dat deelnemers ernaar uit kijken om in Nederland oude (en nieuwe) vrienden te ontmoeten.

De liefde voor het zeldzame Hollandse ras zorgt overduidelijk voor verbondenheid. De kleine populatie van honden doet internationale grenzen vervagen en sporten met onze viervoeters verbroedert nog meer. De sfeer op het evenement is gemoedelijk en we zijn trots dat de ‘Dutchie-familie’ ieder jaar groeit.

Tijdens het WK in Roden zijn er maar liefst 5 sportdisciplines en we hopen dat alle drie vachtvariëteiten worden vertegenwoordigd. Voor toeschouwers wordt het een onvergetelijk schouwspel, want het is nog nooit eerder vertoond dat er zoveel Hollandse Herders op één locatie zijn te bewonderen. Het is ongekend dat alle honden hun kwaliteit en veelzijdigheid binnen de sport tonen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Hollandse Herder haar strepen letterlijk en figuurlijk heeft verdiend en wij hopen dit bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.