WDSF IPO World Championship & World Cup Mondior

Welkom bij het WDSF World Championship/Word Cup voor gebruikshonden in Roden – Nederland.

Het is een grote eer om het 5 jarig jubileum wederom in Nederland te organiseren. Het internationale hondensport evenement voor Hollandse Herders, dat in 4 jaar is uitgegroeid tot een waardig en gezellig evenement.

Roden is een mooi dorp, met veel bezienswaardigheden, veel horeca en een gezellige kern om even een bakje koffie of lunch te nuttigen. Rodenaren zijn vriendelijk en gastvrij met grote inzet tot behulpzaamheid.

Het organiseren van een wereldkampioenschap vereist veel dagen en lange uren van vrijwilligerswerk en gaat gepaard met stress momenten. Ik wil graag de NHC bedanken als gastland voor dit evenement, De gemeente Noordenveld voor hun medewerking en natuurlijk de Korfbalvereniging Noordenveld voor de schitterende accommodatie. Daarnaast het vaste team van vrijwilligers die met passie, inzet en doorzettingsvermogen alles tot in de puntjes willen voorbereiden om er een schitterend evenement van te maken. Zonder deze mensen is het onmogelijk.

Maar zonder Hollandse Herder deelnemers bestaat er geen evenement. Onze trouwe viervoeter, die het samen met u mogelijk maakt om er een grandioos evenement van te maken, dank ik voor het vertrouwen en de groei van dit evenement.
In 2014 gestart met 23 deelnemende IPO combinaties is uitgegroeid tot en met in 2017, 51 deelnemende IPO combinaties, 30 agility combinaties en 31 obiedience combinaties. Een evenement waar ons ras trots op mag zijn. Z’n groot internationaal gezelschap bij elkaar. Een ontmoetingsplaats voor liefhebbers, fokkers en rasverenigingen cq sportverenigingen.

Zoals je hierboven kunt lezen, sport verbroedert, sport maakt competitief, sport maakt dat mensen kwaliteit willen importeren en vol enthousiasme gaan fokken.
De Hollandse Herder wordt getoond in de wereld.
De laagdrempeligheid om deel te nemen en niemand buiten te sluiten en deze mensen een hand te reiken, zorgt ervoor dat men gestimuleerd wordt en dat kwaliteit gaat toenemen. Wie fokt voor functie, fokt voor gezondheid, dit is constructiever en levensvatbaarder.
Onze kleine populatie, moet zorgen dat ons ras gezond blijft en blijft bestaan. Zodat wij na 50 jaar nog kunnen genieten van ons Hollands ras. De WDSF is een unieke federatie die ons ras op de internationale kaart zet in samenwerking met de aangesloten rasverenigingen. Door de grote internationale bekendheid is de WK een unieke gelegenheid om fokkers, liefhebbers en geinteresseerden samen te krijgen en elkaar de hand te reiken. Wij zien er naar uit om onze oude bekenden en nieuwe gezichten een warm welkom te heten en ons ras te tonen in al haar kwaliteiten.

Ik hoop dat alle deelnemers, gasten en vrienden van de hondensport van hun verblijf in Roden zullen genieten en de gastvrijheid van de Nederlandse mensen zullen ervaren.

Mag de wedstrijd vlot en volgens plan verlopen en mag het succes zijn.

José Stienstra
WDSF president
Hondensport Hoogkerk